Navike zbog kojih ne možete skinuti kilograme

 

Napravili ste plan vježbanja i trudite ga se držati, no ipak vam se kile i dalje lijepe? Bit će da nešto radite pogrešno, a evo i tri navike koje nam uništavaju svaku dijetu i pokušaje skidanja kilograma.

Ako preporuke o voću shvaćate malo slobodnije, onda vam neće biti strano najesti se čipsa od banane na poslu ili suhih smokava uz televizor. Mislite da je sve u redu, ali zapravo nije, jer to nije svježe nego obrađeno voće u kojem ima gomila šećera. Mogli ste isto tako pojesti veliku tablu čokolade, izašlo bi vam na isto.

Nemati vremena za redovne uravnotežene obroke navika je koja vas definitivno košta živaca, a i skuplja kilograme bez problema. Nikad nemojte izaći iz kuće bez doručka u želucu, jer ćete cijeli dan pokušavati nadoknatiti taj obrok, a najčešće će to biti kasnije navečer. Opravdanje navodno imate – niste jeli ništa cijeli dan, ali u takvom stanju okrećemo se masnijoj i kaloričnijoj hrani, što definitivno nije put prema boljoj liniji.

Za kraj, promislite malo koliko spavate. Istraživanje je pokazalo da osobe na dijeti koje spavaju pet sati ili manje prikupe dva i pol puta više masnog tkiva na trbuhu od onih koji spavaju šest ili sedam sati i tek nešto malo više od spavalica koje dnevno spavaju više od osam sati.

Stoga, ako radite nešto od ovoga, reorganizirajte se i kile će čudesno krenuti prema dolje. 

 

Veliki izbor zanimljivosti o svemu i svačemu "U prolazu"

www.uprolazu.com

Komentariši