Ugradio zvučnike u uši

 

Teško je bilo odlučiti u koju rubriku uvrstiti ovaj tekst, u rubriku “bizarnosti” ili “zanimljivosti u prolazu”. Radi se o tome da je mladi gospodin, naravno iz SAD-a, točnije država Nevada odlučio zauvijek ili možda do neke drugog ludog poteza, riješiti problem slušanja muzike.  Vjerojatno su mu smetale slušalice na ušima pa je gospodin Rich Lee ugradio sebi zvučnike u uši.

Rich Lee je poznat kao “bodyhacker” (tjelesni haker) jer  voli da eksperimetira sa implantatima. Njegov posljednji neobični i zanimljivi poduhvat je ugradnja magneta u ušne kanale, dok oko svog vrata ima zavojnicu. Lee kaže da je  time stvorio magnetno polje od kojih vibrira implantat i samim time proizvodi zvuk.

 Kako bi slušao muziku, svoj mobilni telefon spoji na tanko pojačalo koje je spojeno na zavojnice oko vrata koje stvaraju magnetno polje. To magnetno polje stvara zvuk odnosno muziku koju može čuti samo Lee

 Lee kaže kako kvalitet zvuka koji mu dolazi iz ušiju nije baš dobar kao na pravim slušalicima, ali ovi “zvučnici” ugrađeni u njegovim ušima ima niz prednosti jer može slušati muziku kad god želi i bilo gdje jer implantati nisu vidljivi golom oku.

Lee se isto tako nada se da će ove “nevidljive” slušalice odnosno dodatak razviti i spojiti sa GPS-om kako bi mu ako plan uspije, mogao davati upustva kuda se treba kretati.

Lee je izjavio i to kako se ne planira zaustaviti samo na ovome te da ima u planu raditi nešto kako bi poboljšao i vid u tehnološkom smislu.

Veliki izbor zanimljivosti o svemu i svačemu "U prolazu"

www.uprolazu.com

 

 

 

Komentariši